· Els equips emprenedors interessats poden formalitzar la inscripció abans del 3 de juliol
|
Oberta la convocatòria per participar en el programa d'acceleració APTenisa
El Parc Agrobiotech Lleida participa en la 4a edició del programa APTenisa d’acceleració d’spin-off i start-ups de base científica o tecnològica. Per a enguany s’han previst dues activitats: l’APTenisa Launch i l’APTenisa investment readiness
En aquest sentit, ja està oberta la inscripció per a participar l’APTenisa Launch Competition 2025, per a spin off i startups amb projectes de base científica o tecnològica en fase inicial (de menys de tres anys o a punt de constituir-se). El programa d’acceleració APTenisa Launch és un programa intensiu online que es desenvolupa del 6 d’octubre 2025 al 20 de març de 2026, per poder validar i millorar els models de negoci, desenvolupar el producte mínim viable (MVP), rebre mentoria especialitzada, presentar els projectes al Foro Transfiere de Málaga (18 al 20 de març de 2026), i formar part de la Comunitat emprenedora d’APTenisa a Lleida!
Els equips emprenedors interessats en participar han de formalitzar la inscripció, abans del 3 de juliol, a l’enllaç https://forms.gle/iR3jS69pU4K2tWLH8; i marqueu el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, a la pestanya corresponent de la inscripció.
El programa es d’àmbit estatal i l’organitzem i co-financem l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE), ENISA i 9 Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya, entre els quals el Parc Agrobiotech Lleida
Per poder estar seleccionat s’haurà de passar un procés de selecció previ entre tots els que s’apuntin a tot l’Estat espanyol.
Més informació del conjunt del programa a: www.apte.org/aptenisa i també us adjuntem les bases de l’APTenisa Launch d’enguany, amb un annex on figura el calendari provisional previst (començarà el 6 d’octubre de 2025, fins al 20 de març de 2026). Es dividiran els projectes emprenedors en dos grups (cohorte A y cohorte B).
Pel que fa a l’APTenisa investment readiness, consistirà en un Programa de formació i mentories dissenyat per a preparar a 30 spin-off o startups per a captar inversió amb èxit. A través de formació pràctica i acompanyament expert, les participants optimizaran el seu pitch, la seva estratègia i la seva participació en foros d’inversió i demodays. La inscripció s’obrirà l’1 de setembre i la formació tindrà lloc de l’1 al 31 d’octubre de 2025 aproximadament.
Per a qualsevol aclariment o informació addicional, els equips emprenedors interessats podeu contactar amb el gestor de projectes del Parc Agrobiotech Lleida i coordinador del programa APTenisa a Lleida, Xavier Ticó xtico@parcagrobiotech.com Telèfons: 973272922 - 617369258
|
|
· Del curs d'especialització en entorns globals i gestió de negocis internacionals
|
Estudiants xilens que estudien un master de la UdL visiten el CEEILleida
Un grup de cinc estudiants xilens, que estudien un master sobre especialització en entorns globals i gestió de negocis internacionals, han visitat avui el CEEILleida per conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix el emprenedors.
Aquestes visites d'estudiants formen part de les accions de sensibilitació per l’emprenedoria que ofereix el CEEILleida, dins del programa impulsat per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.
|
|
|
Els cinc estudiants xilens, acompanyats del professor de la UdL José Alonso i del director del CEEILleida, Antoni Piñol
|
|
· A Ràdio Lleida-Cadena SER, amb la col·laboració del CEEILleida
|
La importància de la ciberseguretat, a debat amb l'advocat Ramon Arnó i l'empresari Joaquim Elcacho
En el programa Empresaris de Ràdio Lleida, amb la col·laboració del CEEILleida, hem abordat la importància de la ciberseguretat amb l'empresa Incyber, integrada al hub d'InGroup, i amb l'advocat especialista en aspectes jurídics de l'entorn digital, Ramon Arnó. D'Incyber, el seu CEO, Joaquim Elcacho, afirma durant el programa que "està clar que els hospitals són el punt de mira dels ciberdelinqüents, paraula que és més adequada per a definir els delinqüents digitals més que no pas hackers. Va quedar palès en l'atac a l'hospital Clínic on no només l'objectiu eren les dades, sinó que també disruptir totalment l'activitat essencial per a qualsevol país (com és l'activitat hospitalària i sanitària) així com tota la informació dels anàlisis clínics. Anàlisis i proves clíniques". I és que segons manté Joaquim Elcacho, "s'ha demostrat que és un mercat que té un funcionament com si fos una empresa però molts cops recolzada al darrere per Estats" en referència, segons ha volgut aclarir ell mateix a "Rússia o Xina".
Dades amb valor
Per a l'advocat especialitzat en aspectes jurídics a l'entorn digital, Ramon Arnó, "les dades (personals) tenen gran valor al mercat. Hi ha empreses que tenen interès en conèixer la teva salut, igual que poden tenir interès en conèixer els teus comptes bancaris, com la teva ideologia... tot per fer un perfilat" de la persona a la que es volen dirigir. "El gran problema de la gran exposició de dades que hi ha en aquest moment en la web profunda és que poden perfilar molt les dades de les persones. Temps enrere, enviaven correus sense cap tipus de segmentació i clarament veies que allò era un engany. Avui en dia pots rebre trucades telefòniques que et diuen pel teu nom i es fan passar pel teu metge o la teva infermera perquè els donis encara més dades". Arnó afegeix que "estem en un moment crític i això multiplicat per la Intel·ligència Artificial. Estem veient ja atacs molt adreçats i molt dirigits. Allò que abans era quelcom aleatori, ara és sota demanda". I remata: "on podem arribar si no es posen mesures per frenar aquesta situació?"
Trucades que capten el to de la veu
Sobre les trucades que moltes persones i empreses reben sense que després de despenjar s'escolti res a l'altre costat o es tardi molt a rebre una resposta, Elcacho assegura que en el seu cas: "Per defecte, no n'agafo cap. Tot depèn de la feina. Si ets un comercial i continuament reps trucades de gent que no coneixes, doncs és molt difícil (no agafar en aquest cas la trucada que podria ser fraudulenta). Llavors s'han d'aplicar mesures. Una cosa tan senzilla com no contestar amb un "sí?" quan es despenja el telèfon, una cosa molt catalana... i jo fins i tot m'he d'obligar a mí mateix cada cop que agafo el telèfon (a no dir "sí?"). Perquè aquest "sí?" s'utilitzarà per gravar-lo després a les locucions amb les quals fas contractes. "Sí accepto contractar aquesta línia i el paquet de futbol a 150 euros al mes". Doncs aquest "sí" l'utilitzaran per completar aquestes locucions o l'utilitzaran tota l'estona que tu puguis estar parlant utilitzaran el teu tros de veu per poder després desenvolupar converses". Per tan, afegeix Elcacho, la recomanació és "tallar el més ràpid possible (aquestes trucades) i dir el menys possible".
Per a l'advocat Ramon Arnó, "si tu veus que et truquen des d'un prefix que no és espanyol o d'entorns d'on no tens coneguts ni relació laboral o empresarial, no agafis la trucada. Com a alternativa, si desconfies quan ja has despenjat el telèfon i et diuen que et truquen de tal ajuntament o de tal empresa, penja i truca t a tal ajuntament i tal empresa i verifica si realment son ells els que t'han fet la trucada".
Podeu escoltar el programa sencer en aquest enllaç
|
|
|
Joaquim Elcacho, a la foto, i Ramon Arnó, per via telefònica van parlar sobre la importància de la ciberseguretat
|
|
· El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, va donar la benvinguda a la sessió inaugural, que va comptar amb la primera formació, que va anar a càrrec de Yolanda Tarango
|
El programa Impulsa't enceta la quarta edició amb la participació de 20 noves empreses emergents lleidatanes
El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, va participar en l’acte de presentació de la quarta edició del programa Impulsa’t, una iniciativa del Patronat de Promoció Econòmica que ofereix formació, assessorament i mentoria especialitzada durant vuit mesos a 20 empreses de nova creació de la demarcació per ajudar-les a consolidar-se, créixer i generar ocupació al territori.
Verdú va donar la benvinguda a les empreses i va destacar que “amb l’Impulsa’t no només oferim eines i acompanyament, sinó que construïm comunitat. El nostre compromís és clar: volem que cada projecte emprenedor trobi a Lleida un ecosistema on arrelar, créixer i prosperar. Per això no parlem només de crear empreses, sinó de generar oportunitats reals, estables i amb impacte positiu per al territori”, va explicar Verdú, qui va posar en valor el potencial de les empreses participants.
La jornada va comptar amb la dinamització i primera sessió formativa a càrrec de l’experta en gestió d’equips i fundadora de Barcelona Mentoring, Yolanda Tarango. La formació, sota el títol “Competència, Competitivitat o Col·laboració?”, va generar un espai de reflexió compartida sobre el lideratge i el creixement sostenible dels negocis emergents.
Durant els vuit mesos de durada, les empreses rebran assessorament individualitzat, participaran en sessions col·lectives de capacitació, i comptaran amb mentoria especialitzada, tot amb l’objectiu de millorar resultats, accedir a finançament, iniciar processos d’internacionalització i generar nous llocs de treball.
Les empreses participants provenen de 10 comarques lleidatanes i operen en sectors diversos com agricultura, alimentació, indústria, sanitat, hostaleria, màrqueting, turisme, TIC, cultura, artesania i comerç. Pel que fa a la seva forma jurídica, el grup està format per 10 autònoms i autònomes, 8 societats limitades i 2 cooperatives.
Una de les participants, Ester Sambola, fundadora de Terracota, un estudi ubicat a Tàrrega especialitzat en disseny d’interiors i mobiliari a mida, va valorar molt positivament l’inici del programa: “És molt enriquidor compartir experiències amb altres empreses i tenir acompanyament expert en aquesta fase inicial, que és clau per no sentir-te sola i prendre decisions estratègiques amb més confiança”. El seu projecte destaca per oferir solucions integrals en interiorisme, des del desenvolupament de la idea fins al mobiliari i la direcció d’obra, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus clients mitjançant espais funcionals i estètics.
Amb aquesta nova edició, l’Impulsa’t suma 80 empreses que han confiat en el programa, provinents de totes les comarques de la demarcació i es consolida com un referent en l’impuls de projectes empresarials emergents a la demarcació de Lleida, que promouen una economia local més sòlida, professional i connectada.
|
|
· Per a empreses creades a partir de l'1 de gener de 2020
|
Reserva el teu espai a Municipàlia
En el seu afany de donar suport als emprenedors de la Xarxa de Punts d'Atenció Globalleida, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha contractat un espai a la fira Municipàlia del 21 al 23 d'octubre de 2025, per a que tots els que ho desitgeu pugueu estar presents a l’estand comú d'emprenedors ubicat al pavelló 4 de Fira de Lleida.
L’únic requisit és que l’empresa que vulgui participar en aquesta acció hagi estat creada amb posterioritat a l’1 de gener de 2020 i estar vinculats a la Xarxa de Punt d'Atenció Globalleida.
El preu bonificat de participació per cada empresa serà només de 50 euros. El preu inclou: taula personalitzada, tamboret, zona comú per atendre visites, moqueta, assegurança obligatòria, drets de participació i presència com a expositor individual en tota la comunicació del certamen produïda per Fira de Lleida.
Totes les empreses interessades en aquesta proposta han d’omplir els apartats 1 i 2 i signar el full de sol·licitud que trobareu en aquest enllaç i enviar-lo a orosell@globalleida.org.
El termini per fer la sol·licitud finalitza el 18 de juliol de 2025.
|
|
· La data límit és el 25 de setembre
|
Convocat el Premi Europeu per a Dones Innovadores
El Premi Europeu per a Dones Innovadores és atorgat conjuntament per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) i el Consell Europeu d'Innovació (EIC). A través d'aquesta col·laboració, l'EIT i l'EIC presenten un gran nombre de dones innovadores, oferint més oportunitats per a les pioneres i proporcionant models inspiradors per a dones i nenes de tot arreu.
El Premi Europeu per a Dones Innovadores celebra les dones emprenedores que hi ha darrere de les innovacions més revolucionàries d'Europa. El premi atorga dones de tota la UE i dels països associats a Horizon Europe, les innovacions disruptives de les quals estan impulsant un canvi positiu per a les persones i el planeta.
Des del 2023, el Consell Europeu d'Innovació (EIC) i l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) s'han unit per crear un Premi Europeu per a Dones Innovadores més gran i audaç, amb no menys de 9 premis a atorgar.
La convocatòria es llança d'acord amb el Programa de Treball del Consell Europeu d'Innovació (EIC) 2025 i està gestionada pel Consell Europeu d'Innovació i l'Agència Executiva per a les PIME (EISMEA) i l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT).
Hi ha tres categories de premis:
A la categoria Dones Innovadores de l'EIC, s'atorguen tres premis de 100.000 EUR, 70.000 EUR i 50.000 EUR a les tres sol·licituds millor classificades;
A la categoria Innovadores EIC en Ascens, s'atorguen tres premis de 50.000 EUR, 30.000 EUR i 20.000 EUR a les tres sol·licituds millor classificades de "Innovadores Emergents" prometedores menors de 35 anys.
El Premi al Lideratge Femení de l'EIT, atorgat a dones líders excepcionals de la comunitat de l'EIT. La guanyadora rep 50.000 EUR i dues finalistes reben 30.000 EUR i 20.000 EUR respectivament.
Les sol·licitants elegibles només poden presentar-se a una categoria. Les guanyadores són escollides per un jurat d'experts independents.
Totes els sol·licitants han de complir els següents criteris d'elegibilitat per participar:
- La sol·licitant ha de ser una dona (recordeu que heu de presentar la sol·licitud com a persona física i no com a entitat jurídica);
- La sol·licitant ha d'estar legalment establert en un estat membre de la UE, inclosos els països i territoris d'ultramar (PTU) o un país associat a Horizon Europe;
- La sol·licitant ha de ser la fundadora o cofundadora de l'empresa o organització;
- L'empresa o organització ha d'estar establerta en un estat membre de la UE, inclosos els països i territoris d'ultramar (PTU) o un país associat a Horizon Europe, i registrada o constituïda almenys dos anys abans de l'1 de gener de 2022;
- Els sol·licitants que ja hagin rebut un premi de la UE o Euratom no poden rebre un segon premi per les mateixes activitats.
A més de l'anterior, les persones que sol·licitin la categoria Innovadores emergents han de ser menors de 35 anys a l'inici de l'any de la convocatòria. No hi ha límit d'edat per sol·licitar la categoria Dones innovadores (o la categoria Lideratge femení de l'EIT), tot i que les sol·licitants elegibles per a diverses categories de premis només poden sol·licitar-ne una.
Data límit: 25/09/2025
|
|
Data: dimarts, 1 de juliol de 2025
Horari: de 9.45 h a 10.45 h
Lloc: Delegació de la Cambra de Comerç a Solsona - Av. Països Catalans, 7, 25280 Solsona, Lleida
PROGRAMA:
9:45 Benvinguda
9:50 Presentació Oficina Transició Energètica Empresarial (OTE) de la Cambra de Comerç de Lleida per part de la tècnica Mireia Castelló
10:10 Comunitats energètiques i autoconsum compartit a càrrec de Montserrat Mata directora d’EMELCAT
10:30 Programa Proacció Green d’Acció per Rita Riba, consultora sènior de Sostenibilitat d’ACCIÓ
10:45 Esmorzar i networking
|
|
|
|
La Cambra de Comerç de Lleida et convida a la
Presentació de la Memòria Econòmica de Lleida 2024
DATA:
Dimarts, 8 de juliol
HORA:
10:00 h
LLOC:
Cambra de Comerç de Lleida
Di
|
|
|
|
|
La 60a de la Memòria econòmica de Catalunya, que edita anualment el Consell de Cambres de Catalunya, és la publicació de referència en l’anàlisi de l’economia catalana.
Des de fa nou anys, la Memòria inclou un estudi detallat del conjunt de les comarques lleidatanes que presentem a mitjans d’any a les cambres de comerç del territori.
Aquest informe, anomenat Memòria Econòmica de Lleida, permet que empresaris, professionals i institucions tinguin un coneixement més profund de la seva realitat econòmica més propera.
|
|
|
|
|
|
|
|
Factura Electrónica y Verifactu con Odoo: Integra tu negocio
03/07/2025
Horari: 11.30h a 12.30h
Presencial - Cambra Lleida
Ponents: Marc Ballester – Team Lead Outbound i Adrián Nadal – Business Analyst Accounting & Tax Expert
Una sessió pràctica i explicativa sobre la nova llei de facturació electrònica i el sistema Verifactu.

|
|
La Cambra de Comerç de Lleida amb col.laboració del Consell Comarcal del Segrià i el Consell Comarcal de les Garrigues et conviden a la jornada informativa sobre la convocatòria d’ajuts del Fons de Transició Nuclear 2025
Amb l’objectiu de donar a conèixer les línies d’ajut incloses en aquesta convocatòria, organitzem aquesta jornada divulgativa adreçada a empreses/emprenedors/emprenedores.
Data:
Dijous, 3 de juliol
Hora:
19:00 h
Durada estimada:
1 hora
Lloc:
Centre Civic de la Granadella
|
|
|
|
|
|
Inscripció gratuïta (aforament limitat)
|
|
|
|
|
|
|
Torna una cita imprescindible per als professionals del dret i l’àmbit econòmic: la desena edició de la Jornada Concursal de Lleida.
Data: divendres, 4 de juliol de 2025
Horari: de 8.50 h a 13.20 h
Lloc: Sala d’Actes de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida
C/ Anselm Clavé, 2, 25007 Lleida
Preus d’inscripció:
Un espai de trobada per compartir coneixement, actualitzar criteris i analitzar les últimes novetats en matèria concursal.
|
|
Vols expandir el teu negoci internacionalment però no saps per on començar?
La Cambra de Comerç de Lleida t’ofereix el Pla de Reorientació Internacional, una iniciativa dissenyada per ajudar les empreses a iniciar o redefinir la seva estratègia d’internacionalització de manera efectiva i adaptada a les seves necessitats.
Què ofereix aquest pla?
· Anàlisi personalitzat de l’empresa: Identificació de punts forts i àrees de millora per a la internacionalització.
· Definició del model de negoci internacional: Adaptació del teu model actual per accedir a nous mercats.
· Estudi de mercats i competència: Coneixement profund dels mercats objectiu i dels teus competidors.
· Eines digitals per a l’exportació: Utilització de recursos digitals per facilitar l’entrada a mercats internacionals.
Beneficis per a la teva empresa:
· Accés a nous clients i mercats.
· Diversificació de riscos comercials.
· Increment de la competitivitat i la facturació.
· Acompanyament expert durant tot el procés.
Com participar-hi?
Només cal que contactis amb la Cambra de Comerç de Lleida i sol·licitis més informació sobre el Pla de Reorientació Internacional.
|
|

PROGRAMA CONSOLIDA’T
13 HORES D’ASSESSORAMENT INDIVIDUALITZA’T I FORMACIÓ EN TEMES RELACIONATS AMB LA GESTIÓ DE L’ ACTIVITAT
Les persones assessores et vindran a veure i la formació es pot seguir per ZOOM
VÍDEOS EXPERIÈNCIES AUTÒNOMS PARTICIPANTS
Si vols mes informació truca o envia un WhatsApp al 628 137 615
T’HI ESPEREM!!!!!
|
|
El Programa CONSOLIDA’T, de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom, consisteix en la realització d’ accions d’assessorament personalitzat i de formació en aspectes clau de la gestió del negoci de persones treballadores autònomes.
No t’ho perdis !! PLACES LIMITADES!! Mes informació: Email: amall@coell.org / WhatsApp: 628 137 615
|
|
|