Dilluns, 2 de desembre de 2024                                                NEWSLETTER 329

Versió Web

· Presentació del LAB4TI i els 9 primers projectes per transformar el territori davant de potencials inversors

Més de 160 entitats públiques i empreses s'interessen pels projectes de transformació de Lleida

 

Més de 160 persones, entre entitats públiques i empreses interessades a invertir en projectes transformadors, van participar dijous passat en l’acte de presentació del Lleida Advisory Board for Transformative Investments (LAB4TI), que va tenir lloc al Parc Agrobiotech, i que va comptar amb una benvinguda del president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó, i una cloenda a càrrec del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, entre altres autoritats presents.

Durant la jornada, es va donar a conèixer els 9 primers projectes impulsats pel G10 per transformar econòmicament les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, fonamentats en la necessitat de convertir el sistema econòmic cap a un context sostenible, circular i altament digitalitzat, i que necessiten inversió pública i privada per fer-se realitat. Els 9 projectes pilot, amb una inversió directa necessària de 176,7 milions d’euros, poden arribar a generar un valor afegit de 324,6 milions d’euros i 2.099 llocs de treball.

El president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va subratllar que “el LAB4TI representa una oportunitat històrica per a la transformació econòmica i sostenible del nostre territori”. El president de la Cambra de Comerç va destacar la col·laboració entre institucions i empreses, i va afirmar que “aquesta aliança ens permet avançar cap a una economia verda i circular, a través de l’atracció de talent qualificat i la creació de models de negoci innovadors que no deixin ningú enrere”. Saltó també va posar en valor el paper del BIOHUB CAT com a referent en bioeconomia i impulsor de solucions sostenibles.

Per la seva banda, Verdú va qualificar la jornada com “un punt d’inflexió per al futur de les nostres comarques” i va destacar que “els projectes presentats són exemples clars de la capacitat del territori per innovar i transformar-se, generant impactes econòmics, socials i mediambientals que posicionen Lleida com un model a seguir”. Finalment, va apel·lar a la col·laboració de tots els agents implicats, i va afirmar que “aquest camí només tindrà èxit si el recorrem plegats, amb compromís i determinació, per fer de Lleida una autèntica terra d’oportunitats”.

Per la seva part, l’assessora de transformació de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues, va subratllar que l’acte “no ha estat només una jornada, sinó la presentació d’una iniciativa que s’integra en el model de governança de l’Agenda Compartida ‘Lleida, Terra d’Oportunitats’”. Botargues va explicar que aquesta iniciativa busca desenvolupar noves fórmules de finançament per executar projectes amb gran capacitat transformadora, recollits al llarg de cinc anys de trajectòria. “L’objectiu és comptar amb la complicitat d’actors públics i privats que aportin coneixement en finançament, normativa i acreditació per fer efectius aquests projectes”.

La jornada va comptar amb la presència de nombrosos inversors públics i privats Per exemple, la directora de Banca de Grans Empreses del Banc Sabadell, Úrsula Ros, va destacar que la jornada representa “una oportunitat única per al creixement del territori de Lleida”. Ros va explicar que l’entitat financera està compromesa a canalitzar recursos cap a projectes que generin valor afegit al territori, millorin el medi ambient i la qualitat de vida de les comunitats locals. “Volem ser un pont entre el capital, les administracions públiques i les empreses per fer realitat aquests projectes responsables”, va afegir.

Per la seva banda, José Antonio Gómez, conseller delegat del grup MUNS, va detallar un dels projectes que s’està implementant amb la col·laboració de la seva empresa. En concret, va explicar com treballen en el reciclatge de subproductes de l’agroindústria de les comarques de Lleida, com les polpes de fruita, per crear nous materials. “Aquests materials es transformen en safates, gots, maletes i fins i tot pasta per a impressió 3D, la qual cosa promou la fabricació sostenible i la innovació al territori”, va destacar Gómez.

Així mateix, Lluís Castarlenas, del Departament de Tecnologia del Grup Vall Companys, va posar en valor la importància del projecte ‘Fàbrica de Fàbriques’ per avançar en l’automatització i la implementació de tecnologies d’indústria 4.0 dins les seves instal·lacions. “Per al grup, invertir en I+D, especialment en la part industrial, és fonamental per produir aliments més segurs i sostenibles”, va afirmar. Castarlenas també va apuntar possibles innovacions, com l’ús de càmeres amb visió artificial per garantir la qualitat i la seguretat alimentària, i va assenyalar que aquest tipus de tecnologies són claus per modernitzar els processos productius i reforçar el compromís amb la sostenibilitat. Més informació

La-jornada-ha-aplegat-mes-de-160-persones-1024x683.jpg

L'acte de presentació de la LAB4TI va tenir lloc al Parc Agrobiotech Lleida

· El periode de sol·licituds finalitza el 20 de desembre

Ajuts per a la contractació de persones vulnerables

 

El Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha obert el periode per sol·licitar subvencions per a la contractació laboral de persones en situació de major vulnerabilitat, per si és del vostre interès.

Aquesta convocatòria té per objecte incentivar la contractació laboral de persones aturades en situació de major vulnerabilitat amb l’objectiu de fomentar la creació d'ocupació estable i a jornada completa.

El període per solicitar l'ajuda finalitzale 20 de desembre de 2024 a les 15 hores. Seran subvencionables les despeses salarials i de seguretat social a càrrec de l'entitat beneficiària dels contractes indefinits subscrits amb persones que compleixin els requisits d’aquesta convocatòria, durant un màxim de 12 mesos.

A més:

  • Els contractes s’han de celebrar a jornada completa.
  • Els contractes subvencionables s’han de subscriure en les categories professionals 3 a 11.
  • Els contractes han de tenir el centre de treball ubicat a Catalunya.

No seran subvencionables els contractes subscrits a temps parcial o fixos discontinus. Aquestes condicions no es poden alterar durant el període subvencionable.

· Convocatòria del Kit Digital, oberta fins el 31 d'octubre de 2025

Subvencions per a ordinadors amb ciberseguretat per a pimes i autònoms

 

El Programa Kit Digital ha obert una convocatòria de subvenció per a ordinadors amb ciberseguretat per a pimes i autònoms, amb bons digitals de 3.000 euros per a noves i sol·licituds, i de 1.000 euros addicionals per a empreses que ja hagin rebut una ajuda prèvia de 2.000 euros del programa Kit Digital.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 31 d'octubre de 2025 i l'objectiu és el d'impulsar la digitalització de pimes i autònoms per millorar la seva productivitat i competitivitat en un entorn digital segur.

Més informació: acelerapyme.gob.es/kit-digital

El Programa CONSOLIDA’T, ​de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom, consisteix en la realització d’ accions d’assessorament personalitzat i de formació en aspectes clau de la gestió del negoci de persones treballadores autònomes. 

No t’ho perdis !! PLACES LIMITADES!! Mes informació: Email: amall@coell.org / WhatsApp: 628 137 615