Dilluns, 23 d'octubre de 2023                                                NEWSLETTER 281

Versió Web

 · In Situ, Invelon, La Maleta Creativa i Ecostudi, a l'estand de GLOBALleida, a més d'Aerofor i Arum

Sis empreses nascudes al CEEILleida exposen a la fira Municipàlia  

 

Sis empreses nascudes al CEEILleida van exposar en la passada edició de Municipàlia, organitzada per Fira de Lleida. Dues d'aquestes sis empreses van presentar els seus productes en un estand propi, concretament Aerofor i Arum; mentre que les quatre restans, In Situ, Invelon, La Maleta Creativa i Ecostudi, van exposar en l'estand de GLOBALleida, juntament amb altres 11 empreses.   

En aquest sentit, la Diputació de Lleida ha dedicat, una vegada més, l’estand de GlobaLleida a la 22a Fira Municipàlia i de la 6a edició d’Innocàmping, ca  fomentar l’activitat empresarial i la promoció econòmica de la demarcació de Lleida amb la participació d’una quinzena d’empreses provinents dels Punts d’Atenció del Segrià Sud, Segarra, Pallars Jussà, Urgell i Noguera, i el municipi de Lleida. Es tracta d’una oportunitat per impulsar les empreses emergents del territori.

En aquesta edició, les empreses ENTORNa3, consultoria mediambiental, i La Maleta Creativa, centre de formació en art, tecnologia i impressió 3D, hanestat seleccionades i han participat en la Missió Tècnica Internacional formada per  un grup de 55 representants de diferents administracions públiques (alcaldes, regidors, diputats…) de països llatinoamericans com Argentina, Colòmbia, Xile, Equador, Guatemala, Hondures, Paraguai, Perú, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela. 

Les empreses provinents de diferents Punts d’Atenció GlobaLleida han portat propostes de negoci com: Rebost del Pallars, una botiga de productes gourmet de proximitat i de qualitat de Catalunya, especialistes amb els lots de Nadal a mida; ECOSTUDI, experts en qualitat i medi ambient; Blockhain Tools, ofereixen un sistema de participació ciutadana amb seguretat i anonimat blockchainENTORNa3,  consultoria socioambiental especialitzada en residus; ESCALA SOLAR, SL, empresa especialitzada en tot tipus de projectes fotovoltaics, emmagatzematge, sistemes de climatització, carregadors de vehicle elèctric, manteniment i enginyeria; FEMMES Energia, especialistes en l’impuls de comunitats energètiques i autoconsums compartits; Inclusive Tech Solutions,  especialistes en fer que la platja sigui accessible i memorable per a tots; CONSULTORA INCORPORA 360 S.L., empresa amb servei integral complet per a particulars, comunitats i administradors de finques, especialitzats en solucions d’inversió i rendibilitat; La Maleta Creativa, centre de formació en art (manualitats, lettering) i tecnologia (impressió 3D, tall làser); mariadomingo.com, especialitzada  en disseny gràfic per a l’administració pública; Neosalus Solutions SL, referents en instal·lació i manteniment de sistemes de cardioprotecció; CARRELLA, dedicada a la producció i venda de productes artesans  i, RESSOLUCIÓ, especialitzats en gestionar subvencions Next Generation per a l’estalvi energètic, concretament per a propietats de més de 30 anys.

Tanmateix, en el marc d’aquesta Fira, Eduard Masfarné, tècnic en desenvolupament de vendes de l’empresa ESCALA SOLAR, S.L. ha estat l’encarregat d’impartir la jornada Autoconsum, climatització i punta de recàrrega de vehicle elèctric sostenible: com aconseguir-ho?, una ponència inclosa en la Jornada organitzada per Innocamping. Càmpings i medi ambient: com fer front al repte del canvi climàtic.

Llegir més

Empreses_01-1024x684.jpg

Foto dels emprenedors que han exposat en l'estand de GLOBALleida, amb el president de la Diputació, Joan Talarn; el diputat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i el director del Patronal de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera

· Els actes se celebren aquest dimecres i dijous, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president d'ANCES, Álvaro Simón, donaran la benvinguda als assistents

· Més de 50 tècnics de vivers d'empresa de tot l'Estat coneixeran la Seu Vella, en una visita guiada per l'historiador Pep Tort

Emili Duró, Laia Rogel, Gerard Guiu, Àlex Surroca i Joan Folguera, participaran en la jornada de tècnics de l'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya, que se celebra enguany a Lleida

 
L'Associació Nacional de CEEIs d'Espanya (ANCES), una organització integrada pels 33 CEEIs o BICs de tot l'Estat espanyol, entre ells el CEEILleida, organitza enguany a Lleida la seva jornada anual de tècnics de vivers d'empresa de tota Espanya.
 
La jornada, que s'organitza cada any en algun dels CEEIs o BICs repartits per Espanya, se celebrarà aquest dimecres 25 i dijous 26 d'octubre, i tindrà lloc en el Palau de la Diputació de Lleida. El president de la Corporació, Joan Talarn, donarà la benvinguda als assistents, juntament amb el president d'ANCES, Álvaro Simón
 

Destacades personalitats del món de l'empresa i l'emprenedoria participaran en aquesta jornada de tècnics, on els principals objectius són el de donar a conèixer i intercanviar metodologies i diferents formes de treball, per gestionar els respectius vivers d'empresa. Aquestes personalitats són:

Emili Duró: Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i ESADE. Màster en Administració d'Empreses per ESADE. Soci fundador d'Iter Consultores SL Ex directiu d'empreses nacionals i internacionals. Ha col·laborat i col·labora com a convidat extern a diferents universitats i escoles de negoci d'àmbit nacional i internacional. Membre del consell d'administració de diverses empreses. Actualment i des de fa gairebé 40 anys, treballa com a assessor, consultor i formador a les primeres empreses del país. Premi Emilio Castelar a la categoria de compromís empresarial, Premi Jean-Baptiste Say a l'excel·lència empresarial, Premi Joves Líders com a Referent de la humanitat”. Autor de múltiples articles a publicacions empresarials i de difusió general. Ha exposat les seves teories als principals mitjans de comunicació.

Laia Rogel: Presidenta de l'Associació Professional d'Empresàries de Lleida (Ap! Lleida) i presidenta del Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting de Catalunya. CEO de l'Agència La Pometa. Ap! Lleida és una associació que representa el teixit empresarial en femení de les terres de Lleida, i vetlla per visibilitzar la vàlua de la dona en diferents àmbits. Integra més de 150 empresàries, directives, professionals i autònomes de Lleida i Pirineus. Ofereix informació i formació d'interès per créixer com a professional i com a persona. L'associació va néixer amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre empresàries, directives, professionals i emprenedores per posar en comú inquietuds i sinèrgies.

Gerard Guiu: Advocat per ESADE i periodista per la UB-Columbia de Nova York, és soci del Cercle d'Economia des de fa 10 anys. Va estar en institucions com l'Ajuntament de Lleida, com a cap de gabinet de l'alcalde (2005-2007), a la diputació de Lleida, com a director del Patronat de Promoció Econòmica (2007-2009) i a la Generalitat de Catalunya, com a cap de gabinet de la Consellera de Salut (2008-2010). Destaca la seva trajectòria pel Barça, on ha estat més de 7 anys passant per Barcelona i Nova York, com a director de public affairs i relacions institucionals. També ha estat director de desenvolupament de negoci internacional dels Estats Units de LLYC. Va ocupar el càrrec de director de relacions institucionals i comunicació del Cercle d’Economia i actualment és comissionat del Reunió Cercle d’Economia 2022. Des de setembre de 2021 és director general d'ANDEMA.

Àlex Surroca: Fundador i director d'empreses del sector tecnològic: USE IT i Cardionlive. Ponent en conferències i cursos especialitzats de tecnologia, Internet of Things i nous models de negoci digitals. Premiat com a Jove Emprenedor per la Jove Cambra Internacional el 2014, Premi Empresa per la primera App de la Seu Vella el 2013, Premi a la Innovació per la Diputació de Lleida el 2012, Premi per Idees de Projectes Innovadors el 2011, Premi Jove emprenedor a Lleida el 2011 i premi SIMO – Network per ser una de les 10 start-ups tecnològiques espanyoles amb més projecció el 2010. Enginyer informàtic i diplomat en Empresarials per la Universitat de Lleida. Actualment exerceix com a CEO d'USE IT en temes de direcció, promoció i estratègia. Especialitats: Direcció comercial, Gerència, Recursos humans, Internet de les coses - IOT, Smart City, Web, Aplicacions mòbils - Apps, aplicacions d'intel·ligència artificial a la societat.

Joan Folguera: Grau en Administració i Direcció d'Empreses. Fundador i cap executiu d'Ingroup, INTECH3D, Invelon Technologies i Xrshop. Assessor acreditat per ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya en les àrees de tecnologia i indústria 4.0 i conceptualització i disseny de productes. Va fundar les empreses INTECH3D i Invelon Technologies durant la seva estada com a emprenedor al viver del CEEILleida. L'any 2018 va ser reconegut com un dels 10 Joves Excel·lents de Catalunya. L'empresa Ingroup, de la qual n'és el cap executiu, va obtenir el Premi PIMEC Joves 2022.

Així mateix, els aproximadament 50 tècnics que participaran en la jornada, podran conèixer el Turó de la seu Vella, a través de la visita guiada que els oferirà l'historiador Pep Tort.

Podeu veure el programa sencer en aquest enllaç.

ANCES és un model aglutinador d'interessos, mètodes de treball i interconnexió de models d'innovació i emprenedoria. Els 33 membres, CEEIs o BICs han estat promoguts en virtut de l'aposta d'agents locals públics i/o privats en un recurs clau en l'estratègia de promoció de la innovació als territoris respectius.

Aquesta xarxa s'integra a la xarxa European Business and Innovation Centre Network – EBN conformada per més de 150 BIC certificats i 100 organitzacions que donen suport per al creixement i desenvolupament d'emprenedors innovadors, start-ups i PIMEs.

Els CEEIs o BICs es configuren com a agents de referència a l'ecosistema d'innovació de les respectives zones geogràfiques on es troben localitzades. ANCES, per la seva banda, contribueix a la seva promoció i posicionament en el sistema nacional d'R+D+i.

L'oportunitat que representa un CEEI o BIC per a l'entorn on s'ubica és indiscutible per la repercussió directa que té a l'ocupació i a la generació d'empreses. Aquest impacte encara és més interessant si es té en compte la vocació d'aquestes entitats per promoure la innovació i l'ocupació estable basada en activitats de valor afegit.

ANCES promou la creació de BIC en altres entorns per als quals en particularitza la configuració en funció de diferents elements del territori i de la capacitat dels seus promotors. D'aquesta manera en la creació d'un nou BIC es té en compte de manera especial l'existència d'agents o xarxes de serveis de suport a l'emprenedoria, el creixement i la competitivitat de les PIMEs i la innovació, amb l'objectiu que aquestes noves infraestructures responguin realment a una necessitat no coberta i que completi i col·labori amb l'oferta de serveis existents al territori.

Llegir més

uhgiuyg.png
ances.jpg

El CEEILleida constitueix la seva nova Junta de Patrons i aprova el pressupost de 2024 

La Junta de Patrons de la Fundació del Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida), que depèn de la Diputació de Lleida, ha aprovat avui el pressupost per a l'any 2024, que és de 827.300 euros. 

En la reunió, que va estar presidida pel president de la Diputació de Lleida i president de la Fundació CEEILleida, Joan Talarn, també es va constituir la nova Junta de Patrons de la Fundació, amb una renovació d’alguns dels seus representants, relacionada amb l’entrada i sortida de diputats provincials, fruit dels resultats de les eleccions municipals del passat mes de maig.

Nivell d’ocupació del 92% i visita al viver enguany de 145 estudiants

Durant la mateixa reunió s’ha informat de la situació actual del viver del CEEILleida, que compta actualment amb un índex d’ocupació de mòduls del 92%, amb 251 treballadors entre les 39 empreses instal·lades. Així mateix, 145 estudiants han visitat enguany el CEEILleida per conèixer els serveis que ofereix als emprenedors, una xifra que està previst que augmenti abans que acabi aquest any.

 

REUNIÓ_JUNTA_PATRONS_CEEILLEIDA-20-10-2023.jpg

La reunió va estar presidida pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn

 · El dimarts 14 de novembre, organitzada per ACCIÓ

Jornada sobre incentius fiscals

La teva empresa desenvolupa projectes de recerca, desenvolupament i innovació? Saps que hi ha beneficis fiscals disponibles per a aquest tipus de projectes? 

Vine a la nostra jornada presencial a Lleida per buscar finançament per als teus projectes empresarials.

Els incentius fiscals per a la innovació són una eina de l'Administració General de l'Estat que permet a les empreses reduir la seva càrrega fiscal quan porten a terme projectes d'R+D o innovació. Tot i disposar d'un marc fiscal sòlid, moltes petites i mitjanes empreses catalanes encara no aprofiten aquests incentius o ho fan amb dificultat.

En aquesta sessió coneixeràs els conceptes deduïbles fiscalment i veuràs exemples pràctics sobre com documentar els projectes per aplicar amb èxit els incentius fiscals relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

A més, farem una introducció al marc fiscal espanyol, incloent-hi:

  • Conceptes bàsics.
  • Deduccions en quota per a projectes d’R+D i innovació tecnològica.
  • Bonificacions a la seguretat social per a personal dedicat a tasques d’R+D i innovació tecnològica.
  • Altres incentius a la innovació.
  • Subvencions públiques.
  • Combinació entre els diferents incentius.
  • Patent Box.

També coneixeràs el cas de l'empresa TALKUAL, un e-commerce de menjar saludable, que ajuda els agricultors a rescatar fruita i verdura imperfecta. TALKUAL compta amb una proposta innovadora i amb creixement, i que contínuament millora el seu producte i servei per tal d’aportar més valor als seus clients, a la vegada que combaten el malbaratament alimentari.

Uneix-te a nosaltres en aquesta jornada i descobreix com aplicar adequadament aquestes deduccions, que poden ser una forma indirecta de finançar els teus projectes d'innovació.

No t'ho perdis!

Objectiu de l'acte

Conèixer els conceptes deduïbles fiscalment i veure exemples pràctics sobre com documentar els projectes per aplicar amb èxit els incentius fiscals relacionats amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

T'interessa si ets...

Una empresa que dugui a terme projectes d'R+D+i.

Programa

10.00 h

Benvinguda

Clara Porta, delegada d’ACCIÓ a Lleida

10.05 h

Descripció dels incentius fiscals a l'R+D+i

Elena Mindán, responsable de finançament de la innovació de General Consultores

10.45 h

Cas d'èxit

Núria Esquerra, directora financera de TALKUAL

11.05 h

Casos pràctics i preguntes

Elena Mindán, responsable de finançament de la innovació de General Consultores

11.30 h

Cloenda

Clara Porta, delegada d’ACCIÓ a Lleida

Inscripcions

 · La convocatòria està adreçada a totes les persones titulades de la UdL, independentment de la seua situació laboral o professional (inclou professionals per compte propi i empreses)

Tercer Premi Santander - Alumni UdL a l'emprenedoria i a l'ocupació "Idees que arrelen"

 

Alumni UdL – Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida, té com una de les seues missions troncals impulsar i fomentar la incorporació de les persones titulades per la Universitat de Lleida al mercat de treball, a l’emprenedoria, a l’exercici de la professió derivada de les respectives titulacions i a la recerca científica.

Per tal d’afavorir la carrera professional dels antics alumnes de la UdL que, amb els coneixements adquirits a la Universitat i el món laboral, aportin solucions innovadores als reptes climàtics, econòmics, culturals i socials del segle XXI, Alumni UdL, amb el suport de la UdL i Banco Santander, convoca el Premi Santander - Alumni UdL a l’Emprenedoria i l’Ocupació en el marc del Programa Santander ocupabilitat de titulats i titulades de la Universitat de Lleida.

Aquesta tercera edició del Premi vol incentivar i reconèixer els antics alumnes de la UdL que generin idees innovadores o hagin implantat processos de millora a l’empresa, per poder afrontar amb èxit els reptes generats pels canvis accelerats en un mercat global molt competitiu i garantir-ne la seua continuïtat.

Aquest premi expressa el compromís d’Alumni UdL per enfortir els lligams entre els antics alumnes i la UdL i per promoure els estudis i la recerca de la nostra universitat.

La convocatòria està adreçada a totes les persones titulades de la UdL, independentment de la seua situació laboral o professional (inclou professionals per compte propi i empreses).

♦ Premi: 4.000 € a la Categoria Idea 

(Dividit en 2 imports: premi i implantació)

 

♦ Premi: 4.000 € a la Categoria Fet 

(Un import únic al moment del lliurament)

 

 

Llegir més

 · El 30 de novembre, al Palau de Congressos de la Llotja

L'alpinista i empresària Edurne Pasaban, protagonista de les Nits Cambra

 

La Cambra de Comerç de Lleida ja té a punt les Nits Cambra, que se celebrarà el 30 de novembre al Palau de Congressos de la Llotja, i que enguany comptarà amb la presència de l'alpinista i empresària Edurne Pasaban.

Ella va ser la primera dona a la història a completar l'ascensió dels 14 vuitmils, que són les catorze muntanyes de més de 8.000 metres d'altitud del món.

Llicenciada en Enginyeria Industrial per la Universitat del País Basc, Màster en Gestió de Recursos Humans per ESADE Business School, Master Executive Coaching and Management per la IE Business School de Madrid i professora Associada a IE Business School. També és empresària, conferenciant i coach. ABELETXE és el seu espai de celebració d'esdeveniments al País Basc.

 

Programa

20h. Preparació de l'expedició

Acreditacions i recepció d'assistents

 

20.30h. Expedició a l'èxit

Ponència a càrrec d’Edurne Pasaban, ‘EXPEDICIÓ A L’ÈXIT: Assolint objectius i superant dificultats'.

 

22h. Arribada al cim

Còctel a peu dret i networking

 

No hi pots faltar!

Preu empresa no sòcia Club Cambra i socis Basic: 50 € (iva inclòs) per entrada

Preu empresa sòcia Club Cambra: Gratuït 2 entrades pels socis Club Cambra Business, Export i VIP

Inscripcions: Aforament limitat per ordre d'inscripció i pagament

Llegir més

Inscripcions

Fes un passeig virtual pel CEEILleida