· Després de 8 anys treballant en el viver d'empreses
|
Jubilació del nostre company del CEEILleida, Josep Maria Roigé
El nostre company del viver del CEEILleida Josep Maria Roigé va començar el passat divendres la seva nova etapa de jubilació, coincidint amb la data dels seus 65 anys. Responsable de la gestió del viver d'empreses i dels programes de formació, Roigé ha estat 8 anys formant part de la plantilla del CEEILleida, també com encarregat de gestionar el programa Catalunya Emprèn, del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.
Tots els seus companys del CEEILleida agraim tot el treball que ha desenvolupat durant tots aquests anys el Josep Maria Roigé i, sobretot, el seu gran companyerisme i talant positiu i constructiu a l'hora de desenvolupar feines, tant de forma individual, com en equip.
|
|
|
Josep Maria Roigé, que va coordinar la visita d'un grup d'estudiants al CEEILleida, va viure divendres passat el seu darrer dia de feina en el viver de la Diputació de Lleida
|
|
· Programa emès des de l'aula de formació del viver d'empreses
|
Vestigium i In Situ Patrimoni i Turisme, exemples d'emprenedoria d'èxit del CEEILleida, a Ràdio Lleida
En el darrer programa Empresaris, organitzat conjuntament per Ràdio Lleida i el CEEILleida, vam conèixem dos exemples d'emprenedoria d'èxit del viver d'empreses. Van ser Vestigium i In Situ Patrimoni i Turisme, que van participar en un programa emès des de l'aula de formació del CEEILleida.
El cofundador de Vestigium, Robert Sánchez, va explicar que ell i el seu soci, Aitor Catena, van acabar fundant l'empresa després de veure que en el cicle formatiu de Grau Superior en què van coincidir, s'avenien. Llavors es van decidir a fer una empresa especialitzada en fer pàgines web. Es diu "Vestigium", en llatí, perquè també és una filosofia del que volen expressar,. "Encara que ens dediquem a una feina innovadora i digitalitzadora, volem donar la sensació que som una empresa de sempre", d'aquí que el nom no sigui, per exemple, en anglès, com solen ser moltes empreses del ramn, sinó en llatí.
Per a Martí Picas, fundador d'In Situ Patrimoni i Turisme, el fet de triar ser emprenedor li va venir "obligat" per la crisi que a ell i al seu soci els van deixar sense feina a principis dels 2000. In Situ és una consultoria en patrimoni i turisme institucional i la idea va sorgir justament arran d'un context de crisi econòmica, i van saber trobar el nínxol de mercat al què dirigir-se (institucional i públic, en bona part) per poder tirar endavant el seu projecte de negoci.
Podeu escoltar el programa sencer en aques enllaç
|
|
|
El programa, dirigit per la periodista Mercè March, va comptar amb Martí Picas, d'In Situ, i Robert Sánchez, de Vestigium
|
|
· Per conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix als emprenedors
|
Un grup d'estudiants d'Ilerna visita el CEEILleida
Un grup d'estudiants del centre Ilerna de Lleida va visitar el passat divendres el CEEILleida per conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix als emprenedors.
Aquestes visites formen part de les accions de sensibilitació per l’emprenedoria que ofereix el CEEILleida, dins del programa impulsat per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.
L'any 2024 van visitar el viver del CEEILleida un total de 343 estudiants universitaris i d'educació secundària.
|
|
|
Els estudiants d'Administració d'Ilerna van conèixer els serveis que ofereix el CEEILleida als emprenedors
|
|
· Per impulsar projectes valorats en 16 milions d'euros
|
La Ronda de Finançament atrau a 45 empreses lleidatanes
La Ronda de Finançament i assessorament financer, que va tenir lloc la setmana passada a la Sala Polivalent de la Diputació, va reunir 45 empreses i autònoms de la demarcació de Lleida, interessats en obtenir finançament per als seus projectes, els quals sumen una inversió total de 16 milions d’euros, amb una demanda de crèdit superior als 5 milions d’euros.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del director adjunt de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Miguel Luis Lapeña, van ser els encarregats d’inaugurar la Ronda de Finançament, adreçada a empreses innovadores del territori. Talarn va destacar la importància d’aquestes iniciatives per al teixit empresarial del territori: “L’empresariat lleidatà compromès amb els nostres municipis necessita eines, i l’accés al finançament és clau per impulsar la innovació i el desenvolupament econòmic. Amb aquesta vint-i-sisena Ronda de Finançament reafirmem el nostre compromís d’acostar solucions financeres a les empreses del territori, fomentant una Lleida emprenedora i competitiva. Confiem que molts dels projectes presentats avui esdevinguin realitats sòlides que dinamitzin el nostre territori”, va explicar el President de la Diputació.
El director adjunt de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Miguel Luis Lapeña, va subratllar el paper d’aquestes iniciatives en l’ecosistema empresarial: “Lleida té un teixit empresarial dinàmic i ambiciosament innovador. Aquesta Ronda de Finançament demostra la necessitat d’enfortir les connexions entre empreses i entitats financeres per garantir la viabilitat dels projectes que impulsen el nostre territori”, ha dit Lapeña.
La jornada va comptar amb la participació de representants de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) i l’Institut Català de Finances (ICF), que van presentar les seves solucions de crèdit a les empreses assistents. Les empreses participants provenen majoritàriament del Segrià (30), seguides de L’Urgell (4), Les Garrigues (3), El Pla d’Urgell (2), La Noguera (2), La Segarra (2), El Solsonès (1) i El Pallars Jussà (1). Pel que fa als sectors, el 9% pertanyen a l’agricultura i ramaderia, el 6% a la indústria, el 9% al comerç, el 15% a l’hostaleria, restauració i turisme, i el 60% a altres serveis. De les empreses participants, 15 van demanar una trobada individual amb l’ICO, mentre que 15 més el van demanat amb l’ICF.
Aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació, a través de GLOBALleida, reafirma el seu paper com a facilitadora d’oportunitats per al creixement empresarial a la demarcació. Des del 2013, s’han organitzat 25 rondes de finançament, i s’han mobilitzat més de 50 milions d’euros en inversions empresarials. Amb la sessió d’aquest dimecres, s’espera que noves iniciatives prenguin forma i contribueixin a dinamitzar el territori.
|
|
|
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, en el moment d'inaugurar la Ronda de Finançament
|
|
· Impulsat pel Banco Santander, amb dos premis de 2.000 €
|
La UdL llença una convocatòria per captar projectes emprenedors dins de la Universitat
La UdL ha impulsat, conjuntament amb Banco Santander, una convocatòria per captar projectes emprenedors dins de la Universitat, amb l'objectiu de reconèixer i potenciar, a nivell estatal, els millors projectes emprenedors universitaris.
A la Universitat de Lleida s'ofereixen 2 premis de 2.000 € cadascun als millors projectes que es presentin al programa i que estiguin impulsats per persones que tinguin alguna relació amb la nostra universitat. El termini per inscriure's finalitza el 22 d'abril de 2025.
Hi pot participar qualsevol persona o equip emprenedor que tingui alguna relació amb la UdL (alumnat, Alumni UdL, PTGAS, professorat, personal investigador, doctorands/es...).
Més informació i inscripcions
|
|
· Divendres 11 d'abril, a les 9:15 hores, al Caixafòrum de Lleida
|
La COELL i la Fecom organitzen una jornada sobre el repte de com gestionar l'absentisme laboral
La Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i la Federació de Comerç de Lleida (Fecom) han organitzat una jornada sobre el repte de com gesrionar l'absentisme laboral. La jornada tindrà lloc a l'auditori del Caixafòrum de Lleida el divendres 11 d'abril a les 9:15 hores.
Els ponents de l'acte seran Juan Miguel Mesa Biosca, coordinador Gestors d’Absentisme Grans Comptes d'Umivale Activa; Yésika Aguilar, directora del Departament de Relacions Laborals i Afers Socials a Foment del Treball Nacional; Carolina Infante, cap de Servei d’Avaluacions Mèdiques a Lleida i l’Alt Pirineu i l’Aran, i Núria Llovet, directora provincial l’INSS Lleida.
Podeu tramitar les inscripcions per assistir a l'acte en aquest enllaç.
|
|
· Per donar suport a la transició de les empreses cap a un model de negoci sostenible, en la zona d'entre Catalunya, Andorra i França
|
La Cambra de Comerç de Lleida col·labora en l'impuls de l'acceleradora transfronterera Galop
La Cambra de Comerç de Lleida col·labora en l'impuls de l'acceleradora empresarial transfronterera Galop, un programa gratuït impulsat dins del projecte europeu Galop, del qual la Cambra de Comerç de Lleida són partners, que té l’objectiu de donar suport a la transició de les empreses cap a un model de negoci sostenible, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a la zona transfronterera entre Catalunya, Andorra i França.
Què inclou l’acceleradora?
- Programa totalment gratuït que cobreix desplaçaments, allotjament i dietes durant les trobades formatives.
-
4 trobades presencials de 2 dies en ciutats clau:
- Girona (8 i 9 d’abril)
- Andorra (29 i 30 d’abril)
- Perpinyà (20 i 21 de maig)
- Lleida (10 i 11 de juny)
- Prop de 40 hores de formació pràctica per desenvolupar el teu projecte.
- Mentoratge individualitzat per part de professionals de l’ecosistema emprenedor transfronterer.
- Seguiment continu per part de tutors de les Cambres.
- Participació de professionals i formadors de tot el territori transfronterer, així com amb experts i personal tècnic de les Cambres de Comerç implicades en el projecte.
A qui s’adreça? A startups i emprenedors amb projectes enfocats a la sostenibilitat i la transformació digital, amb voluntat de créixer i consolidar-se a nivell internacional.
Els beneficis d’aquesta acceleradora:
- Valida el teu model de negoci.
- Augmenta el teu creixement empresarial.
- Oportunitats d’aprenentatge i capacitació.
- Visibilitat i credibilitat.
- Creació d’una xarxa de contacte.
- Coneix altres projectes que apliquin pràctiques sostenibles i digitals.
Per a més informació i inscripcions consulta la nostra web:
galop.ccipirineusmed.com/acceleradora-transfronterera
|
|
· Avui dilluns, 31 de març, a les 19:00 hores, a la seu del Col·legi d'Economistes de Lleida
|
Presentació del llibre 'Cuits pel clima', on es parla de com el canvi climàtic pot condicionar el nostre futur
Cuits pel clima, un llibre de Francesc Reguant Fosas i Lorena Farràs Pérez, parla de com el canvi climàtic està condicionant el nostre futur i de com evitar-ho. Parla del paper clau de la producció d'aliments en un futur que es complica. És la mirada lliure des de dues generacions diferents. Des d'uns autors que en la seva trajectòria professional defensen els camins prudents i sostenibles, però conseqüents per produir suficients aliments de qualitat per a tota la població mundial.
Els autors reclamen el suport imprescindible de la ciència i de la tecnologia vers l'objectiu de fer més amb menys. Parlen d'aprendre de la natura per produir millor mitjançant l'agroecologia i l'agricultura regenerativa. Al mateix temps i sense que sigui contradictori, defensen la genòmica, el regadiu, la hidroponia i l'agricultura i la ramaderia de precisió. Parlen de nous aliments i de proteïna alternativa. Parlen de bioeconomia circular, de com convertir residus en nous productes o nous aprofitaments, de com el millor camí per defensar els boscos és una gestió forestal productiva on també tenen cabuda l'agricultura i la ramaderia extensiva.
Cuits pel clima sorprèn perquè aporta una mirada molt diferent de l'assumida fins avui en l'imaginari col-lectiu. Al llibre descobrirem diversos camins per produir aliments de forma més sostenible, des del realisme, el coneixement, la cooperació i l'empatia. Sempre de la mà dels arquitectes del paisatge i artesans de la nostra alimentació, que són els pagesos, així com la resta d'agents de la cadena alimentària.
Els ciutadans més 'urbanites' trobaran en el llibre la manera d'entendre millor el desconegut món que l'alimenta. Els productors d'aliments, des de qualsevol de les seves baules, trobaran arguments solvents sobre el valor de la seva activitat, alhora que una visió responsable per atendre els reptes vers la sostenibilitat d'un món millor.
Quinze experiències d'èxit, plantejades des de diferents enfocaments, tipus d'empresa i objectius productius, avalen els diversos camins plantejats.
Més informació
|
|
· Dimecres 2 d'abril a LoCowork del Parc de l'Aigua, i dijous 3 a La Llotja de Lleida
· Alguns dels participants a les taules rodones seran els emprenedors que han impulsat les seves respectives al CEEILleida, Àlex Surroca (USE-IT) i Marc Solé (Invelon)
|
Vine al Link Up Fest a Lleida, per poder debatre sobre innovació i futur.
Els dies 2 i 3 d’abril, Lleida acollirà la segona edició del Link Up Fest, un punt de trobada per a emprenedors, empreses innovadores i inversors. L’esdeveniment, que busca consolidar-se com a referent en innovació i emprenedoria, comptarà amb més de 400 assistents i 50 ponents i ofereix un entorn idoni per generar aliances estratègiques i impulsar projectes en un marc allunyat de la pressió de les grans capitals.
El 2 d’abril, la jornada inaugural estarà enfocada en dinàmiques de networking dirigides a perfils C-level, inversors i startups amb potencial de creixement. El 3 d’abril, el Palau de la Llotja de Lleida acollirà el gruix de l’esdeveniment amb un programa dissenyat per fomentar contactes estratègics i oferir contingut d’alt valor. Entre els ponents destacats hi haurà Isabel de Salas (Steering Futures) i Javier Recuenco (Singular Solving), experts en foresight estratègic i resolució de problemes complexos.
El programa compta amb nou taules rodones que abordaran temes clau com la intel·ligència artificial, les estratègies d’inversió, la seguretat tecnològica, el futur del màrqueting i la innovació en el turisme. A més, se celebrarà la segona edició del concurs de startups, una competició que donarà visibilitat a les empreses emergents més prometedores del territori.
Una de les novetats d’aquesta edició és l’espai Emprenedors km 0, dedicat a donar suport i assessorament a noves iniciatives empresarials de proximitat. A més, el festival potenciarà moments clau de networking, afavorint la creació d’aliances estratègiques en un ambient distès i allunyat de la pressió dels grans centres de negocis.
Per a Jordi Bernat, impulsor de l'esdeveniment, Link Up Fest és un espai on les connexions i els acords succeeixen de manera efectiva. Les startups, empreses innovadores i inversors troben el marc perfecte per generar aliances estratègiques, descobrir oportunitats de negoci i materialitzar acords amb impacte real.
El Link Up Fest 2025 compta amb el suport de patrocinadors de prestigi com Caixabank DayOne i el Grup Vall Companys, a més d’altres col·laboradors que reforcen la seva rellevància dins l’ecosistema innovador.
(Font: Analític Lleida)
Més informació
|
|
|
Miquel Manzano, de Caixabank DayOne; Jordi Bernat, impulsor del Link Up Fest, i Marc Torre Montagut, del Grup Vall Companys
|
|
PROPERES FORMACIONS (MODALITAT ONLINE)
|
|
|
|
|
PROPERES FORMACIONS (VIDEOCONFERÈNCIA)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Us informem sobre els diversos tràmits en què us podem assessorar en el marc de la internacionalització, així com sobre les pròximes jornades en què podeu inscriure-us i les ajudes i subvencions disponibles.
|
|
|
|
|
|
La Cambra de Comerç de Lleida us ofereix assistència en diversos tràmits i certificacions per facilitar la vostra internacionalització.
En què us podem ajudar?
Certificació i legalització de documents (tant online a través d'E-Tràmits com de manera presencial)
Legalització consular de documents
Certificat de lliure venda
Quadern ATA
No dubteu a contactar-nos per obtenir més informació o assessorament!
|
|
|
|
|
|
|
|
'GOEXPORT, EINES PER INTERNACIONALITZAR LA TEVA EMPRESA AMB ÈXIT'
29 d'abril de 2025
Horari: 10.00h a 11.00h
Durada: 1h
Format: Presencial
Una sessió on es parlarà de les eines per tenir èxit en la internacionalització, de l'estratègia internacional, el CheckList per iniciar-se en l'exportació, els recursos per internacionalitzar-se i els serveis de suport.

|
|
|
|
|
|
Missió comercial a Grècia, Macedònia i Albània
12-16 de maig de 2025
Format: Presencial
La Cambra de Comerç de Girona organitza una missió comercial al maig per connectar empreses amb clients, distribuïdors i socis en sectors com química, energia i salut. Inclou agenda personalitzada, suport logístic i assessorament expert. No perdis aquesta oportunitat!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
L’Oficina Acelera Pyme (OAP) de la Cambra de Comerç de Lleida t’ofereix suport per a la digitalització i modernització del teu negoci.
Serveis que oferim:
- Formació i capacitació: Tallers i cursos sobre eines digitals, màrqueting digital, IA, comerç electrònic, entre d’altres.
- Ajuda en tràmits i digitalització: Suport en la implementació de solucions tecnològiques i gestions electròniques.
- Accés a finançament: Informació sobre ajudes i subvencions per a la transformació digital. Assessorament sobre tràmits i t’ajudem amb la tramitació del KIT DIGITAL.
|
|
|
|
|
|
|
|
El passat 6 de desembre, la Unió Europea i el Mercosur -Brasil, Argentina, Uruguai i Paraguai-, van concloure les negociacions d’un acord històric que ha estat en desenvolupament durant més de dues dècades.
A més, el passat 17 de gener es va anunciar el tancament de les negociacions per a la modernització de l’Acord entre la UE i Mèxic, i l’1 de febrer s’ha produït l’entrada en vigor del pilar comercial de la modernització de l’Acord entre la UE i Xile. Més informació i inscripcions.
Vols saber com afectaran aquestes fites importants a la política comercial europea?
Data: Dimecres, 9 d’abril de 2025
Hora: 16:45h
Durada: 1 h i 45 min
Preu: Gratuït
Lloc: Cambra Lleida
|
|
El Programa CONSOLIDA’T, de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom, consisteix en la realització d’ accions d’assessorament personalitzat i de formació en aspectes clau de la gestió del negoci de persones treballadores autònomes.
No t’ho perdis !! PLACES LIMITADES!! Mes informació: Email: amall@coell.org / WhatsApp: 628 137 615
|
|
|