· El vicepresident i diputat de Promoció Econòmica de la Diputació, Jordi Verdú, reivindica el lideratge de Lleida en l'àmbit de la bioeconomia
|
Cloenda del programa Emprèn BIO 4.0, impulsat per Eurecat, la UdL, l'Ajuntament de Lleida i el CEEILleida
El vicepresident i diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i president del Consell Directiu del CEEILleida, Jordi Verdú, va participar el passat dimecres 11 de desembre en la cloenda del programa Emprèn BIO 4.0, una iniciativa que dona suport a joves empreses tecnològiques del sector de la bioeconomia, a les quals ajuda a desenvolupar models de negoci sostenibles i innovadors.
El programa, organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Eurecat, la Universitat de Lleida (UdL) i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida), ha aplegat enguany 19 projectes empresarials, que han treballat intensament des del setembre en la creació de models de negoci. Entre els projectes més destacats hi ha la valorització del marro del cafè, la producció de bioplàstics i biomaterials, i la digitalització de la traçabilitat agroalimentària mitjançant blockchain.
Durant l’acte, que es va celebrar al Parc Agrobiotech Lleida, Jordi Verdú va destacar la rellevància d’aquesta iniciativa per a l’economia del territori. “El programa Emprèn BIO 4.0 exemplifica com la innovació i la sostenibilitat poden ser motors del desenvolupament econòmic i social de les terres de Lleida. Aquests projectes, liderats per persones emprenedores compromeses amb la bioeconomia circular, contribueixen a construir un futur més verd, pròsper i resilient per al nostre territori”, va dir.
La jornada també va comptar amb la participació de la vicerectora de Transferència del Coneixement de la Universitat de Lleida, Olga Martín, i la directora dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Treball a Lleida, Pilar Espax, entre altres autoritats. Igualment, va reunir les diferents persones emprenedores, mentors i institucions que han fet possible aquest programa.
El programa ha ofert un complet itinerari formatiu i de mentoria, amb més de 170 hores de formació especialitzada en innovació, gestió empresarial, sostenibilitat i tecnologies disruptives com el big data i la intel·ligència artificial. També s’han realitzat visites a empreses capdavanteres. com Alcarràs Bioproductors o Sidres La Solana, exemples d’èxit en bioeconomia.
Gràcies al suport d’entitats com el Parc Agrobiotech Lleida, la Diputació de Lleida, el Departament d’Empresa i Treball, i el cofinançament de la Unió Europea, Emprèn BIO 4.0 es consolida com un model d’èxit en la generació d’oportunitats i el foment de la bioeconomia circular.
|
|
|
Foto de familiar de les autoritats amb el professorat, organitzadors i les alumnes participants en la formació
|
|
· Instal·lada en el viver del CEEILleida
|
EINOR, única empresa lleidatana acreditada per a la inspecció exclusiva d'ascensors, preveu ampliar la seva activitat per tot l'Estat
Entidad de Inspección del Norte SL (EINOR SL), única empresa lleidatana acreditada per a la inspecció exclusiva d’ascensors, preveu ampliar la seva activitat per tot l’Estat espanyol, després d’uns d’anys inicials de treball per tota la demarcació de Lleida, i de posterior expansió per Catalunya l’Aragó.
Actualment, EINOR té una plantilla de 13 treballadors per a poder desenvolupar els seus objectius més immediats. En aquest sentit, un dels seus objectius és el de crear una empresa en la qual els clients del sector de l'ascensor es puguin dirigir per a tota mena de qüestions relacionades amb la seguretat i la inspecció d'ascensors. També de mantenir, com a objectius essencials, el suport de la qualitat en tots els seus serveis. Per la qual cosa ha desenvolupat un Sistema de Gestió de Qualitat, d'acord amb la normativa UNE-EN-ISO/IEC 17020:2012.
EINOR va ser fundada per Javier Chacón Bonilla i Xavier Rosell Juvillà, després de forjar una estreta relació d'amistat. Tots dos van desenvolupar la idea de muntar una empresa única en el sector a la demarcació de Lleida, amb la finalitat de trencar amb el que estava establert, i focalitzar-se en el sector dels ascensors, convertint-se l'única empresa amb dedicació exclusiva en aquest sector amb la inspecció d'ascensors, i de donar cobertura de seguretat a la demarcació de Lleida.
Segons expliquen els seus fundadors, en referència als seus objectius immediats, “els seus mateixos clients ens van empènyer a treballar per a tota Catalunya i, actualment, l’empresa està formada per enginyers amb més de 20 anys experiència en el sector”.
“Actualment, desenvolupem la nostra activitat a Catalunya i l’Aragó, i en un futur no gaire llunyà preveiem ampliar el nostre àmbit d’actuació per tot l’Estat, a petició dels nostres clients. Tenim una cartera molt àmplia de clients a Catalunya, i som una de les empreses més importants en el sector de la inspecció d'ascensors”, afirmen Javier Chacón i Xavier Rosell, que destaquen que “a causa de la quantitat de normatives establertes per a garantir la seguretat de persones i béns, i davant la creixent complexitat de l'esmentada normativa, les administracions públiques deleguen la capacitat de certificació de les instal·lacions a les empreses acreditades i autoritzades per a tal efecte, com és el nostre cas d’EINOR”.
La seva àmplia experiència en el sector els permet poder realitzar inspeccions per tot el territori, amb l'objectiu que les instal·lacions inspeccionades compleixin amb els estàndards de seguretat, i no representin cap risc per a les persones, béns o per al medi ambient. “Sempre en pro de la seguretat”, afirmen tots dos socis.
Més informació
|
|
|
Els dos socis impulsors d'EINOR, Xavier Rosell Juvillà i Javier Chacón Bonilla
|
|
· Al programa 'Empresaris' de Ràdio Lleida, organitzat conjuntament amb el CEEILleida
|
La Cambra de Comerç de Lleida, la COELL i la PIMEC debaten sobre les mancances i necessitats de Lleida en l'àmbit de l'economia
Les mancances i les necessitats de Lleida en l'àmbit de l'economia serà el tema de debat del programa Empresaris de Ràdio Lleida, coorganitzat conjuntament amb el CEEILleida. En el programa hi participaran el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; el president de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Josep Maria Gardeñes, i el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles.
Tant la Cambra de Comerç de Lleida, la COELL i la PIMEC formen part del Fòrum Secore, conjuntament amb la Federació de Comerç de Lleida (FECOM), Asotrans-Lleida, Federació d'Empresaris Metal·lurgics de Lleida (FEMEL), Hostaleria de Lleida, el Consell Social de la UdL i els sindicats ASAJA, CCOO, JARC i UGT.
El programa es podrà escoltar aquest dimecres, 18 de desembre, a partir de les 11:00 del matí, en les sintonies de Ràdio Lleida i per radiolleida.cat
|
|
· Per conèixer les instal·lacions del viver i els serveis que s'ofereix als emprenedors
|
Tres grups d'estudiants d'Ilerna han visitat avui el CEEILleida
Tres grups d'estudiants d'Ilerna han visitat avui el CEEILleida per conèixer les instal·lacions del viver i els serveis que s'ofereix els emprenedors. Les xerrades, que van a càrrec del tècnic del CEEILleida Salvador Pifarré, formen part de les accions de sensibilització per l’emprenedoria que ofereix el viver de la Diputació de Lleida, dins del programa impulsat per Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. Els estudiants que han visitat avui el viver, pertanyen a les especialitats d'Administració i Finances i Màrqueting.
|
|
|
Un dels grups d'estudiants d'Ilerna que aquest dilluns ha visitat el viver
|
|
· Amb la presència del diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú
|
El CEEILleida celebra la tradicional torronada amb els emprenedors del viver
El CEEILleida va celebrar la tradicional torronada amb els emprenedors del viver, a la que hi va assistir el president del Consell Directiu del CEEILleida i diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú. El diputat va oferir unes paraules als emprenedors, animant-los a seguir en la important feina que estan fent pel territori, i els va animar a treballar i oferir els seus serveis als ajuntaments.
|
|
|
La torronada va tenir lloc a la sala de descans del CEEI-3
|
|
· Dirigit a noves empreses amb solucions software o hardware, basades en intel·ligència artificial
|
Programa d'immersió per a start-ups a Canadà, impulsat per l'ICEX, España Exportación e Inversiones
ICEX Espanya Exportació i Inversions i l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Ottawa llancen la convocatòria Desafía Canadà. Un programa d´immersió de dues setmanes per a start-ups i scaleups espanyoles amb solucions de programari o maquinari basades en intel·ligència artificial, d´alt valor tecnològic, en fase de comercialització i amb experiència internacional. Orientat al desenvolupament d'oportunitats de negoci, coneixement del mercat i networking estratègic, que faciliti la integració de les empreses espanyoles a l'ecosistema tecnològic del Canadà, amb èmfasi a les ciutats de Montreal i Toronto.
Per què participa-hi?
Les tecnologies deep-tech, entre les quals hi ha la intel·ligència artificial, estan redefinint el panorama empresarial global. Aquestes solucions avançades no només optimitzen processos, sinó que permeten una presa de decisions més àgil i precisa, milloren la personalització de productes i serveis i potencien la competitivitat en general. Durant aquests darrers anys, gràcies als esforços públics i privats, Canadà s'ha consolidat com un hub tecnològic clau en el desenvolupament de solucions basades en IA, convertint-se en l'epicentre mundial d'aquests avenços.
La participació en aquest programa d'immersió juntament amb els principals actors empresarials, científics i institucionals del país nord-americà permetrà a les empreses espanyoles escalar els seus models de negoci i establir connexions globals vinculades a la intel·ligència artificial aplicada a diferents sectors, tant industrials com digitals, a els que aquesta tecnologia ha esdevingut un element transversal clau.
Més informació
|
|
· · El tècnic del viver Salvador Pifarré és membre del tribunal, juntament amb professorat de la UdL
|
El CEEILleida, membre del tribunal extern avaluador d'estudiants de l'assignatura de Bioempresa de la Universitat de Lleida
El CEEILleida serà un dels membres del tribunal extern avaluador, en el que 6 grups de 4 i 5 estudiants de 4t curs del grau en Ciències Biomèdiques de la Universitat de Lleida (UdL), i dins de l'assignatura de Bioempresa, exposaran a través d'un pitch el seu treball.
El tècnic en assessorament empresarial, Salvador Pifarré, formarà part d'aquest tribunal, conjuntament amb professorat de la UdL. Alguns continguts d'aquesta assignatura són estratègia, màrqueting, recursos humans, finances, innovació, model negoci i transferència tecnològica, entre d'altres. Cada equip tindrà 8 minuts per presentar el seu projecte i 4 minuts per a les preguntes.
L'assignatura de Bioempresa està pensada per donar una noció general dels conceptes relacionats amb les corporacions i del funcionament empresarial als alumnes amb background biomèdic, perquè més endavant, quan s'incorporin al món laboral, puguin desenvolupar-se millor. D'aquesta manera, també es poden introduir certs conceptes d'emprenedoria i transferència tecnològica, que els poden ser de gran utilitat en el futur.
|
|
· El periode de sol·licituds finalitza el 20 de desembre
|
Ajuts per a la contractació de persones vulnerables
El Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha obert el periode per sol·licitar subvencions per a la contractació laboral de persones en situació de major vulnerabilitat, per si és del vostre interès.
Aquesta convocatòria té per objecte incentivar la contractació laboral de persones aturades en situació de major vulnerabilitat amb l’objectiu de fomentar la creació d'ocupació estable i a jornada completa.
El període per solicitar l'ajuda finalitzale 20 de desembre de 2024 a les 15 hores. Seran subvencionables les despeses salarials i de seguretat social a càrrec de l'entitat beneficiària dels contractes indefinits subscrits amb persones que compleixin els requisits d’aquesta convocatòria, durant un màxim de 12 mesos.
A més:
- Els contractes s’han de celebrar a jornada completa.
- Els contractes subvencionables s’han de subscriure en les categories professionals 3 a 11.
- Els contractes han de tenir el centre de treball ubicat a Catalunya.
No seran subvencionables els contractes subscrits a temps parcial o fixos discontinus. Aquestes condicions no es poden alterar durant el període subvencionable.
|
|
· Convocatòria del Kit Digital, oberta fins el 31 d'octubre de 2025
|
Subvencions per a ordinadors amb ciberseguretat per a pimes i autònoms
El Programa Kit Digital ha obert una convocatòria de subvenció per a ordinadors amb ciberseguretat per a pimes i autònoms, amb bons digitals de 3.000 euros per a noves i sol·licituds, i de 1.000 euros addicionals per a empreses que ja hagin rebut una ajuda prèvia de 2.000 euros del programa Kit Digital.
El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 31 d'octubre de 2025 i l'objectiu és el d'impulsar la digitalització de pimes i autònoms per millorar la seva productivitat i competitivitat en un entorn digital segur.
Més informació: acelerapyme.gob.es/kit-digital
|
|
El Programa CONSOLIDA’T, de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom, consisteix en la realització d’ accions d’assessorament personalitzat i de formació en aspectes clau de la gestió del negoci de persones treballadores autònomes.
No t’ho perdis !! PLACES LIMITADES!! Mes informació: Email: amall@coell.org / WhatsApp: 628 137 615
|
|
|